In your face

10.04.2010 - 11:32 / meinasinkaatua.


Kategoria: Luokittelematon.58 vastausta - “In your face”

 1. toisaa Kirjoittaa:

  Tämä kommentti tulee aika myöhässä, vasta nyt luen blogiasi, mutta pakko kommentoida. Olen itse vapaaehtoisesti lapseton ja on kauhean mielenkiintoista lukea tätä näkökulmaa, vaikka en enimmäkseen osaakaan samaistua. Mutta tämä facebook-juttu oli ihan loistava!! En kestä miten mahtava XD

  Itselläni on välillä juuri tuollainen olo. Ei vaan aina jaksa sitä, kuinka tarkka normisto on lapsijutuista kertomisessa ja puhumisessa. Vauvoista ei sanota, että ne näyttävät hölmöiltä, vaan niiden kuuluu olla iiiiii miten söpöjä! En sitten tiedä, onko kyseessä joku ”vauva on aina ihana ja söpö ja kiinnostavampi kuin mikään muu asia”-geeni, joka minulta puuttuu. Lisääntymisestä kuuluu aina onnitella, vaikkei se olisi ollut toivottuakaan. Jne.

  Jotkut ehkä kokevat tämän sarjiksen aika agressiiviseksi. Itse olen tyyliltäni sen verran temperamenttinen, että minulle kyse on normaalista, humoristisesta tunneilmaisusta. Minusta joka tapauksessa on tärkeää, että kaikkea saa ajatella ja kaikesta saa piirtää. ”Onpa se ruma!” – kiitos tästä!

 2. Cherry Kirjoittaa:

  Tää on hyvä!! Just ihan ku fb:n etusivulla usein, se on pullollaan samanlaisia päivityksiä. Just vielä noi sydänsydänsydän jokaisen perässä 😀 Hauska!

  Tajuaakohan ne äipät, jotka hehkuttaa ihanaa onneaan miltä joistain toisesta saattaa tuo tuntua?? No, itse ainakin sen voi sanoa että jos joskus on itse samassa tilanteessa, en aio pistää yhtäkään kuvaa tai onnihehkutuksia seinälle kaikkien näkyviin. Vain niille tärkeimmille, ja jotain muuta kautta kuin fb:n. Mutta, tottakai ihmiset saa tehä just niinku haluaa.

 3. Suvi Kirjoittaa:

  Ihana sarjakuva. Minut se sai kyllä itkemään, koska tunnistan itseni tuosta. Ennen omaa lapsettomuuttani muistan arvostelleeni kovasti yhtä toista lapsettomuusaiheista blogia. En vaan ymmärtänyt asiaa silloin. Ja voi, kuinka raivo nousi pintaan silloin, kun joku sanoi, että ”sä et voi tietää, kun sulla ei ole lasta” tai ”sä et voi tietää, kun et ole kärsinyt lapsettomuudesta”. Ja nyt, kun kokemusta on molemmista, niin sanon teille negatiivisesti tuohon sarjakuvaan suhtautuvat että ”Te ette voi tietää, kun teillä ei ole lasta, ettekä ole kärsineet lapsettomuudesta”. Ja se on totta.

 4. riikka Kirjoittaa:

  Tämä oli kyllä hyvä! Nauroin itsekseni 😀 Huvitti vaikka taidan kuulua tuohon ryhmään joka on ärsyttävä päivityksineen.

 5. Jendina Kirjoittaa:

  Provosoiduin. On asia, jota mä en ymmärrä. Mistä te lapsettomat tiedätte, kuinka kauan joku muu on taistellut toistuvien keskenmenojen, lapsettomuushoitojen ja tyhjän sylin kanssa? Magdaleena on voinut saada ennen pähkinäänsä 6 keskenmenoa, Unelmalla voi olla alkava raskausmyrkytys, Lempi Sikiö on voinut kokea kohtukuoleman ja joutunut synnyttämään kuolleen vauvan ennen kolmosta, Onnin vauvalla voi olla piilevä sydänvika. Toki ymmärsin myös sarjakuvan huumorin, mutta jotenkin kuitenkin on vaikeaa ymmärtää sitä, että muiden onnesta ja ilosta tulee noin vihainen olo ja huono fiilis. Kel onni on se onnen kätkeköön… Ettei muille vain tule paha mieli. Toki jokaisella on oikeus omiin tunteisiinsa, mutta vihan kohdistaminen HENKILÖIHIN on ihan eri asia, kuin olla yleisesti vihainen ”miksi kaikki muut, miksi minä en”. Kyllä ihmisillä on saatava olla oikeus hehkuttaa onneaan, ilman pelkoa, että joku suuttuu tai loukkaantuu.

 6. Suski Kirjoittaa:

  Jep. Ihmisillä on oltava oikeus hehkuttaa onneaan, mutta onko sama oikeus hehkuttaa epäonneaan?? Juu ei. Jos itket lapsettomuuttasi ja sen mukanaan tuomia tunteita , oletkin pian muiden silmissä katkera itsekäs marttyyrit ja teet muille kiusallisen olon ja pahoitat muiden mielen.

  Olimpa tässä kampaajalla , jossa viereisellä pesupaikalla oleva rouva kovaan ääneen kävi läpi synnytystään, lapsiveden menoineen ja repeämisineen. Siitä juttu jatkui tietysti imetykseen jne.

  Siinä oli totisesti sitä hehkutusta. Hiljaa kuuntelin vieressä ja mietin, aloitanko itse tilityksen keskenmenostani? Radikaalileikkauksesta missä päädyttiin poistamaan munasarjat ja kohtu? Vuosien tuloksettomasta yrityksestä saada lapsi?

  Uskompa että olisi kampaamoon laskeutunut melkoisen kiusaantunut ja vaikea hiljaisuus.

  Kiitos tästä blogista. Tyttö, joka meinasi kaatua kirjoittaa ja piirtää ulos kaiken sen minkä minäkin tahtoisin sanoa.

 7. MetsärannanEmäntä Kirjoittaa:

  Mä oon kokenut lapsettomuuden, ja en kylläkään siitä ole kärsinnyt.
  Ei toisten onni ole minulta pois. Jokainen kulkee sen matkan mikä on tarkoitettu. Minä olen kiitollinen siitä, ettei kupeeni ole hedelmää kantanut. Mua nauratti tää, mutta ei siksi että olisin ite joskus niin tuntenu, mua nauratti tää siksi kun ihmiset ei näe metsää puilta. Suomessa on 18000 lasta, jotka eivät voi asua kotonaan. Siinä riittää aika monelle lapsettomalle lapsi :)Ja jos joku sanoo, että sijaisvanhemmuus ei oo sama ja se on vaikeeta. Niin mä voin omalta osaltani vakuuttaa että niin ei oo. Antoisaa ja hyvin tärkeää äitiyttä.

  Rakastan lapsia, oli ne sitten omia tai lainattuja. Nyt helmoissa pyörii Adoptiotytär ja SijoitettuPoika, molemmat yhtä rakkaita.
  Lapsia on maailma pullollaan ilman äitiä, on vaan itsestään kiinni haluaako olla äiti. Onko valmis riisumaan marttyyrinviitan harteiltaan ja avaamaan ovensa lapselle. Ja kyllä se on täysin itsestään kiinni!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus

Kommentoidaksesi sinun tulee kirjautua.